Proiecte
Online
Your business is My Business
Your business is My Business

Your business is My Business

Vorbeam în articolul referitor la social media despre diversele rețele de socializare pe care firmele le au la îndemână pentru a se promova. Dar ce te faci atunci când targetul tău nu este pe social media, deși este frecvent pe internet?

Îl cauți! Sau, mai bine zis, îl faci pe el să te găsească.

Nu mai e niciun secret pentru nimeni că Google este cel mai folosit motor de căutare. Drept urmare, și apariția business-urilor printre primele rezultate furnizate la un simplu „search” a devenit o adevărată bătălie între firme, pe care o câștigă numai cei ce folosesc la maximum toate instrumentele oferite de platformă.

Cel mai la îndemână dintre ele este My Business (sau Google Business). Prin crearea unui cont profesional aici, firmele își asigură un flux ascendent de clienți și în rândul celor care nu folosesc rețelele de socializare.

Cum se întâmplă asta? Ei bine, având un cont My Business pus la punct - conține toate datele tale de contact, imagini reprezentative, video-uri de prezentare, postări periodice - Google îți afișează instant și gratuit compania între primele rezultate atunci când cineva aflat în aria apropiată locației te caută. Și asta chiar dacă alte firme au plătit anunțuri în Google Ads pentru a se promova.

Instrumentul este cu atât mai eficient cu cât le permite utilizatorilor să îți lase și recenzii pe pagină, ceea ce pentru business-ul tău înseamnă interacțiune constantă cu publicul. Ori cu toții ne dorim, nu-i așa, să fim mereu la curent cu părerea clienților ori oaspeților noștri, pentru a ne putea îmbunătăți serviciile și a ține pasul cu direcția în care evoluează piața. Astfel ne asigurăm evoluția ca brand-uri, dezvoltarea continuă a companiei prin optimizarea produselor și serviciilor în concordanță cu cerințele pieței.

Tot de aici poți afla și numărul de interacțiuni pe care publicul l-a avut cu firma ta pe Google: câți ți-au vizualizat profilul, te-au sunat ori au cerut indicații de orientare. Vei putea astfel să-ți dai seama dacă Google este într-adevăr platforma în care trebuie și merită să investești, ori e nevoie să cauți (și) alte modalități de promovare.

Postând constant despre produsele și serviciile pe care le oferi, creând evenimente ori lansând periodic oferte îți menții publicul angajat la activitatea ta, crescându-ți astfel considerabil șansele de a-ți mări portofoliul de clienți.

Pe de altă parte, un potențial client, înainte de a-și alege firma cu care dorește să colaboreze, o caută pe internet, să vadă cu cine are de-a face. Dacă tu nu plătești constant reclame pe Google și nici nu ai un cont de My Business, șansele ca numele companiei tale să apară în rezultate la o simplă căutare sunt foarte mici. Așadar, ce părere își va face oare acel potențial client când va vedea că nu dă de tine decât pe lista de firme de la Registrul Comerțului?! Oamenii vor fi sceptici dacă nu găsesc informațiile necesare despre compania ta și te vor evita, iar tu poți pierde astfel clienți importanți.

Ce este foarte delicată aici (ca și pe Facebook, de altfel) este rubrica de recenzii. Dacă pe Facebook aceasta poate fi dezactivată, Google-ul nu-ți oferă această opțiune. Și știm cu toții cât de sensibil este lucrul cu oamenii și cât de subiective pot fi părerile și interpretările clienților. De aceea este foarte important ca persoana care se ocupă de gestionarea recenziilor să fie cineva specializat în marketing și client service, care să cântărească foarte bine răspunsurile, astfel încât cei care le vor citi ulterior să nu respingă produsele ori serviciile companiei doar în baza unor experiențe personale izolate ale unora sau altora.

Așadar, dacă în firma ta nu ai un astfel de angajat, îți recomandăm să externalizezi acest serviciu către o agenție specializată de PR și marketing (pe principiul Your Business is Our Business :D), căci avantajele unui cont My Business sunt uriașe:
primești feed-back, ce te poate ajuta la îmbunătățirea serviciilor;
oamenii te vor găsi mult mai ușor;
creezi campanii și oferte;
poți oferi un portofoliu complet potențialilor clienți.

Și nu uita: gradul de satisfacție al unui antreprenor crește direct proporțional cu numărul de clienți mulțumiți. Așa că #fiivizibil ;)

 

Suntem creatori. Suntem pasionali. Suntem îndrăgostiți de artă, pe care o ridicăm la noi și noi nivele de digitalizare și comunicare. Dar în același timp suntem tehnici și aplicați. Ne place să experimentăm până la perfecțiune, să îmbinăm texte originale cu imagini inedite. Facem mai mult decât marketing. Facem mai mult decât publicitate. Creăm vizibilitate.

Așa că hai să bem o cafea și să ne cunoaștem mai bine! Ne spui despre afacerea ta, despre targetele tale, iar noi îți spunem cum te putem ajuta să le atingi.

Disclaimer
Toate producțiile foto, video și grafice, precum și textele de prezentare încărcate pe acest site sunt create de echipa vizibil.eu pentru uz intern sau clienții din portofoliul nostru și sunt protejate de drepturi de autor. Copierea, reproducerea sau distribuirea lor fără acordul nostru intră sub incidența legii.

Urmărește-ne pe rețelele sociale
Facebook | Instagram | Youtube

Copyright © 2019 - 2022 vizibil.eu. Toate drepturile rezervate.
Powered by AlienCart.com