Proiecte
Online
Sunt pe Facebook, deci exist
Sunt pe Facebook, deci exist

Sunt pe Facebook, deci exist

Facebook a fost gândit ca o platformă prin intermediul căreia se creează noi legături. Atât personale, cât și de business. Și când spui business, spui automat marketing. Astfel, nu e de mirare că, de ani buni, rețeaua a fost invadată de reclame de tot felul - de la produse la servicii, de la branduri la persoane devenite peste noapte publice și care doresc să își dezvolte profilurile, câștigând astfel un plus de imagine ce le aduce câștiguri în funcție de numărul de următori (influenceri).

În 2019, în România au fost monitorizați aproape 10 milioane de utilizatori de Facebook. Bună parte dintre ei sunt chiar potențialii tăi clienți. Oameni care sunt activi zilnic și care ar putea să dea în feed-ul lor peste reclama ta. Apoi îți dau like la pagină și așteaptă noutăți de la tine. Iar dacă acestea nu vin, atunci încep ușor ușor să apară deficiențele de comunicare cu publicul.

În momentul în care o firmă încetează să mai dea importanță clienților săi, lasă loc de interpretări, pentru că oamenii simt răceala. Și asta mai ales în perioadele statice, cu puține activități, când sunt atrași constant de telefon ori tabletă, în căutare permanentă de ceva care să îi distragă.

Potențialii clienți îți văd postările, deși unii aleg să nu o arate. Și astfel simt că nu i-ai uitat, au validarea că încă ești interesat de ei, după ce poate te-ai străduit ani de zile să îi câștigi. Și ar fi păcat să îi pierzi doar pentru că te simți descurajat de o situație de moment.

Atunci, ce e de făcut?

Ei bine, trebuie să interacționezi în continuare cu ei, indiferent dacă firma ta se află într-un moment de peak sau, din contră, e la pământ. Oricum ar fi, tu trebuie să rămâi #vizibil. Altfel, algoritmii platformei nu-ți vor mai afișa postările decât unui număr din ce în ce mai redus de oameni.

Ce înseamnă interacțiune?

- în primul rând, postări constante și originale - asta înseamnă conținut nou și calitativ de fiecare dată, atât ca text, cât și ca imagine;
- este apoi nevoie să le răspunzi la recenzii, comentarii și mesaje. Fie că au nevoie de o informație sau pur și simplu te recomandă/ le place produsul tău;
- să postezi cât mai des posibil (de preferat zilnic) în My Day (story);
- să le ceri părerea fie prin întrebări simple, fie prin organizare de sondaje (quiz-uri).

Cu alte cuvinte, să fii acolo pentru clienții tăi și să nu-i lași nicio secundă să simtă că ai o problemă, chiar dacă e așa. Pentru că ei sunt cei care te ridică și tot ei te coboară, dacă se simt neglijați.

Facebook te poate ajuta foarte mult dacă știi să-l folosești la capacitate maximă. E la fel ca un telefon inteligent, cu multe funcții - depinde doar de abilitatea utilizatorului să scoată din el tot ce are mai bun de dat: Creator Studio (extrem de util pentru crearea și programarea postărilor), Events (pentru lansări, promovare produse, evenimente de brand awarness), Statistici (pentru analiza publicului - cine și de unde te urmărește și unde ai potențial mai mare de conversie), Ad Creation, Retargetare și multe alte opțiuni de vânzare ori dezvoltare a brand-ului.

Evident, să cunoști în detaliu toate aceste funcții, să știi cum să le folosești și să scoți maximum din ele nu este foarte ușor. Mai ales dacă nu ai nici timp, nici afinitate pentru așa ceva. Vestea bună e că pentru asta ne ai pe noi :D și ne-ar plăcea să îți arătăm că este posibil să crești organic și numai atunci când ții cont de câteva tips-uri de bază:

1. Pentru orice mișcare pe care o faci în Social Media ai nevoie de o grafică bună (prin care să atragi oamenii, să punctezi ceea ce trebuie), de fotografii/ clipuri atractive și texte care vând.
2. Trebuie să îți cunoști clienții bine pentru a le putea vinde ceva. E ca într-o relație. Dacă nu-ți cunoști partenerul, cum îi poți oferi ceva ce-i place ori are nevoie?!
3. Oamenilor le place să cumpere, dar nu le place să li se vândă. Așa că trebuie să fii cu mare băgare de seamă la exprimare, la mesajele subliminale pe care le transmiți.

Și dacă ești curios cum reușim să ne ocupăm de mai multe conturi și pe mai multe rețele în același timp, află că avem la îndemână mai multe instrumente. Unul dintre ele este Facebook Creator (Creator Studio), o aplicație funcțională în special pe desktop, prin intermediul căreia poți nu doar gestiona mai multe conturi în paralel, dar și programa postări atât pe Facebook, cât și pe Instagram. Astfel ne asigurăm că paginile pe care le avem în grijă sunt în permanent contact cu urmăritorii lor, indiferent de moment - fie că e zi liberă ori lucrătoare, week-end, concediu ori sărbătoare.

Așadar, gândește-te puțin - vrei ca firma ta să fie cunoscută? Vrei să aibă clienții încredere în tine?

Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată să cauți o firmă pe Facebook și să vezi ori că nu are pagină de business, ori că are niște postări slabe, neconcludente, cu poze ce par fake, regizate. Cel mai probabil ai avut un sentiment ciudat în acel moment, nu ai simțit că poți avea încredere în compania respectivă.

Suntem în epoca digitală și, vorba aceea - nu ești pe Facebook, nu exiști. Toate firmele al căror target se regăsește pe această platformă ar trebui să aibă un cont aici, pentru a se promova și a rămâne aproape de clienții lor. O fac și giganții precum Adidas ori Coca Cola. Dacă nu ar fi crezut în Social Media, nu ar fi investit aici sute de mii de euro. Iar asta ar trebui să îți dea de gândit.

Nu de alta, dar Facebook însuși se prezintă ca un dezvoltator de business-uri: “The Facebook company builds technologies that give people the power to connect with friends and family, find communities and grow businesses.”

Așadar, Facebook te ajută să crești. Tu trebuie doar să știi cum să profiți de el. Iar noi pentru asta suntem aici: să te facem vizibil!

Suntem creatori. Suntem pasionali. Suntem îndrăgostiți de artă, pe care o ridicăm la noi și noi nivele de digitalizare și comunicare. Dar în același timp suntem tehnici și aplicați. Ne place să experimentăm până la perfecțiune, să îmbinăm texte originale cu imagini inedite. Facem mai mult decât marketing. Facem mai mult decât publicitate. Creăm vizibilitate.

Așa că hai să bem o cafea și să ne cunoaștem mai bine! Ne spui despre afacerea ta, despre targetele tale, iar noi îți spunem cum te putem ajuta să le atingi.

Disclaimer
Toate producțiile foto, video și grafice, precum și textele de prezentare încărcate pe acest site sunt create de echipa vizibil.eu pentru uz intern sau clienții din portofoliul nostru și sunt protejate de drepturi de autor. Copierea, reproducerea sau distribuirea lor fără acordul nostru intră sub incidența legii.

Urmărește-ne pe rețelele sociale
Facebook | Instagram | Youtube

Copyright © 2019 - 2022 vizibil.eu. Toate drepturile rezervate.
Powered by AlienCart.com