Proiecte
Online
Social media, canal de marketing digital
Social media,  canal de marketing digital

Social media, canal de marketing digital

Trăim în epoca textelor smart, a video-urilor spectaculoase și a fotografiilor care îți taie răsuflarea. Iar tu ai nevoie de toate pentru a fi în contact permanent cu toți clienții tăi. 3 miliarde de oameni sunt astăzi activi pe cel puțin o rețea socială la nivel mondial (cea mai populară este Facebook, cu peste două miliarde de utilizatori lunar, urmată de Youtube cu 1,5 miliarde). De ce? Pentru că omul are nevoie constantă de a interacționa cu ceilalți, fie chiar și virtual. Are nevoie să fie validat social, are nevoie să converseze, dar mai ales să simtă că părerea lui contează, că este băgat în seamă.

Cât de bine au înțeles companiile asta? Să luăm spre exemplu perioada de distanțare socială din vremea pandemiei de Coronavirus. La o simplă privire aruncată pe paginile din social media ale unor nume mari din zona HoReCa, am observat că ultimele postări fuseseră făcute chiar înaintea instaurării stării de urgență – adică în urmă cu câteva luni. Ca și client, în acel moment, te simți neimportant. Cam ca atunci când ai un „prieten” care te sună doar atunci când are nevoie de tine.

În momentul în care o firmă încetează să mai dea importanță clienților săi, lasă impresia de nepăsare. Oamenii simt răceala, mai ales în perioade în care sunt nevoiți de împrejurări să petreacă mai mult timp în online, scrollând pagină după pagină.

Chiar dacă numărul de reacții la o postare este mic, asta nu înseamnă că și reach-ul este la fel. Oamenii, adică actuali ori potențiali clienți, văd postările - chiar dacă unii aleg să nu o arate. Și astfel simt că nu i-ai uitat și că îți pasă de ei. Doar nu degeaba te-ai străduit atât timp să îi câștigi. Și ar cam fi păcat să îi pierzi doar pentru că te simți descurajat într-un anumit moment al existenței tale.

Așadar, unde poți să #fiivizibil? Păi - depinde unde sunt clienții tăi, targetul tău. Dă click pe fiecare logo pentru mai multe detalii.

Facebook

După cum spuneam mai sus, Facebook rămâne în continuare cea mai utilizată rețea de socializare, fiind astfel și unul dintre cele mai folosite mijloace de promovare în online. Astfel, un cont bine administrat, ce oferă conținut original (atât ca imagine, cât și ca text), îți poate aduce zilnic noi clienți.

Pentru asta, trebuie să vii mereu cu ceva nou, cu ceva diferit. Și să le mai arăți din când în când și latura ta umană, cu slăbiciunile și greșelile ei – mai mici sau mai mari, mai serioase ori mai amuzante. Din fața sau din spatele scenei.

Instagram

În paralel cu Facebook, noi creăm și conturile de Instagram aferente (acolo unde este cazul), astfel încât mesajele tale să ajungă și la cei mai tineri dintre potențialii clienți.

Pinterest

Pe pasionații de fotografie de calitate îi găsești cel mai des pe Pinterest. Aici poți fi și tu prezent, dacă business-ul tău este ofertant din punctul de vedere al imaginii. Te putem ajuta nu doar cu poze excepționale, ci și cu mes en scene-ul necesar unor producții originale și atractive.

Youtube

Trăim în secolul vitezei și al imaginilor spectaculoase, care se transmit cel mai repede și eficient prin YouTube - a doua cea mai utilizată rețea socială din lume. Astfel, nu doar că putem crea pentru afacerea și produsele pe care le comercializezi video-uri catchy, dar putem face și astfel încât ele să ajungă acolo unde este nevoie: în ochii potențialilor clienți.

TikTok

Un foarte mare avânt în rândul rețelelor sociale cu conținut video a prins și Tik-Tok-ul, sursa preferată de divertisment în rândul tuturor categoriilor de vârstă. Noi recomandăm crearea de conturi aici firmelor care își doresc brand knowledge & awarness și o conexiune mai intimă, mai privată cu publicul lor. Consumatorul de Tik-Tok vânează clipuri amuzante și creative, iar unele momente din back-stage-ul firmei, de exemplu, ar putea face deliciul publicului și te-ar putea urca în topul preferințelor consumatorilor

LinkedIn

Orice firmă care se respectă are automat un cont de business și pe cea mai utilizată rețea profesională din lume: Linkedin. Pe lângă deschiderea și administrarea unui astfel de cont, te putem ajuta și cu crearea de conținut specializat pentru el – conținut ce trebuie să denote profesionalism și expertiză în domeniul despre care vorbește.

În social media, trebuie să te adaptezi constant. Apar trend-uri peste trend-uri, care se schimbă mai des decât ai putea anticipa. Peste tot, oriunde întorci capul, este plin de reclame. Intervin astfel poluarea vizuală și, implicit, cea psihică. Publicul a devenit mai pretențios, mai selectiv, mai circumspect. Nici nu e de mirare, cu atâta promovare în jur. Se simte ca un vânat hăituit pe pajiști de copoi. Chiar și așa, totuși vrea să cumpere. Cu siguranță are nevoie de produsul sau serviciul tău. Însă tu nu asta trebuie să îi vinzi. Ci beneficiul acelui produs ori serviciu. Să simtă că viața lui se va schimba în bine odată ce te-a ales.

Ca să ajungi aici însă, trebuie în același timp să riști, dar și să te ții de promisiuni. Dacă nu riști, nu câștigi. Nu evoluezi. Iar dacă nu te ții de promisiuni, oamenii își pierd încrederea în tine și te vor uita, tu rămânând astfel fără clienți – adică fără afacere.

Suntem creatori. Suntem pasionali. Suntem îndrăgostiți de artă, pe care o ridicăm la noi și noi nivele de digitalizare și comunicare. Dar în același timp suntem tehnici și aplicați. Ne place să experimentăm până la perfecțiune, să îmbinăm texte originale cu imagini inedite. Facem mai mult decât marketing. Facem mai mult decât publicitate. Creăm vizibilitate.

Așa că hai să bem o cafea și să ne cunoaștem mai bine! Ne spui despre afacerea ta, despre targetele tale, iar noi îți spunem cum te putem ajuta să le atingi.

Disclaimer
Toate producțiile foto, video și grafice, precum și textele de prezentare încărcate pe acest site sunt create de echipa vizibil.eu pentru uz intern sau clienții din portofoliul nostru și sunt protejate de drepturi de autor. Copierea, reproducerea sau distribuirea lor fără acordul nostru intră sub incidența legii.

Urmărește-ne pe rețelele sociale
Facebook | Instagram | Youtube

Copyright © 2019 - 2022 vizibil.eu. Toate drepturile rezervate.
Powered by AlienCart.com