Proiecte
Online
Hash-tag „Instagram”
Hash-tag „Instagram”

Hash-tag „Instagram”

Dacă ai făcut măcar o minimă cercetare de piață și ai aflat că potențialii tăi clienți sunt pe Instagram, atunci acest articol este pentru tine. Pentru că și firma ta trebuie să fie acolo. Iată de ce!

300 de milioane de utilizatori de Instagram intră zilnic pe cel puțin un profil de business. Asta înseamnă că potențialul de reach of advertising al Instagram este enorm.

Cu toate astea, multe firme (în special din România) nu iau în serios această platformă - de cele mai multe ori pentru că nu înțeleg cum funcționează și, implicit, nu o cred capabilă de a produce conversii. Lucrurile stau însă cu totul altfel.

La 1 miliard de utilizatori activi zilnic pe Instagram, plaja de reach pentru postările ori ad-urile tale e destul de mare, nu crezi?!

Spre deosebire de Facebook, unde oamenii interacționează direct cu pagina ta, Instagramul funcționează în special pe bază de #taguri, influenceri și customer experience. Adică acele postări făcute de utilizatori în locația ta, cu produsele tale ori despre serviciile tale, în care îți dau tag și cu care musai trebuie să interacționezi cumva. Asta pe de o parte pentru a menține treaz interesul utilizatorilor de a te promova (gratis!!!), iar pe de altă parte de a-i încuraja și pe alții să o facă.

Utilizatorii de Instagram sunt foarte activi, așa că trebuie să ții pasul cu ei: să le răspunzi la comentarii și mesaje, să îi tăg-uiești în story-uri ori în postări sau să reacționezi la postările în care te-au tăguit ei pe tine. Și cum fluxul de Instagram este foarte dinamic, la fel trebuie să fie și ritmul actualizărilor tale. Dacă lipsești mai mult de două zile, începi să pierzi teren considerabil în fața concurenței.

Profilul de Instagram al unui brand arată, de obicei, ca un portofoliu. Trebuie să existe o cromatică armonioasă, un conținut relevant și potrivit firmei, iar fotografiile să fie cât mai atractive, având în vedere că vorbim despre o platformă gândită inițial ca o expoziție virtuală destinată artiștilor. Asta duce automat la o concurență între imagini care mai de care mai calitative, originale, deosebite. Cu cât este mai reușit mese-en-scene - ul, cu atât șansele de conversie și expunere cresc mai mult.

Instagram-ul este ca un pom care, odată îngrijit, începe să dea roade. Ce e foarte tare este că, prin intermediul lui, poți ajunge nu doar la consumatorii tăi, ci și la amatorii de conținut de calitate. Dacă ai imagini bune (fie ele fotografii, grafice ori videouri), story-uri sau chiar texte inedite, ele vor fi apreciate și de persoane care poate nu se regăsesc în targetul tău, dar ți-ar putea aduce public nou. Cum ar fi influencerii.

Utilizatorii scrollează foarte repede pe Instagram, iar atunci când ceva le sare în ochi, se opresc să se uite mai bine. Asta înseamnă că e nevoie de o atenție deosebită atunci când vine vorba de ad-uri pe Insta, pentru că aici imaginea primează (spre deosebire de Facebook, unde ai șanse la reach decent și doar cu un text bine făcut, în funcție de public).

Și că tot veni vorba de ad-uri - e bine să știi că un cont de Instagram business (care e gratis) îți permite să îți monitorizezi postările și din punct de vedere statistic. Poți studia nu doar informațiile socio-demografice (vârsta, sexul, țara etc.) ale utilizatorilor, dar chiar și ora la care ei sunt activi și au șanse mai mari să îți vadă ad-urile.

Iar cea mai bună veste pentru este că noi te putem ajuta nu doar în privința creării de conținut specific pentru această platformă (și nu numai) - foto, video, grafică etc. - dar îți și putem activa și administra o pagină de Instagram (ori alt canal de Social Media) pentru afacerea ta ;)

Suntem creatori. Suntem pasionali. Suntem îndrăgostiți de artă, pe care o ridicăm la noi și noi nivele de digitalizare și comunicare. Dar în același timp suntem tehnici și aplicați. Ne place să experimentăm până la perfecțiune, să îmbinăm texte originale cu imagini inedite. Facem mai mult decât marketing. Facem mai mult decât publicitate. Creăm vizibilitate.

Așa că hai să bem o cafea și să ne cunoaștem mai bine! Ne spui despre afacerea ta, despre targetele tale, iar noi îți spunem cum te putem ajuta să le atingi.

Disclaimer
Toate producțiile foto, video și grafice, precum și textele de prezentare încărcate pe acest site sunt create de echipa vizibil.eu pentru uz intern sau clienții din portofoliul nostru și sunt protejate de drepturi de autor. Copierea, reproducerea sau distribuirea lor fără acordul nostru intră sub incidența legii.

Urmărește-ne pe rețelele sociale
Facebook | Instagram | Youtube

Copyright © 2019 - 2022 vizibil.eu. Toate drepturile rezervate.
Powered by AlienCart.com