Proiecte
Fotografie comercială
Imaginea în comerțul online
Imaginea în comerțul online

Imaginea în comerțul online

Dacă o poză face cât o mie de cuvinte, o fotografie excepțională de produs poate aduce mii de vizitatori pe un site, ce pot fi transformați ulterior în clienți. Toate brandurile care se respectă știu că impactul unei fotografii bune face diferența dintre succes și eșec, în contextul în care aproximativ jumătate din populația activă preferă să facă shopping online. Asta înseamnă că fotografia de produs nu mai e demult un moft, o fiță. Este parte din fiecare zi, din fiecare click, din fiecare „buy now”.

Noi, la vizibil.eu, am înțeles asta și oferim clienților noștri nu doar simple poze, ci fotografii care vând. Astfel, am conceput pachete personalizate de fotografie de produs în funcție de nevoile fiecărui client – fie că este distribuitor ori producător - începând cu imaginile standard, pe fundal alb, compatibile cu orice e-shop, și până la fotografii de tip lifestyle și compoziții imagistice, agreate și promovate de giganți precum Amazon, Walmart sau Ali Baba.

Pentru orice magazin online, regulile de bază sunt aceleași: vitrina (categoria de produse) arată peste tot la fel: produsul fotografiat în 2D, pe fundal alb. Acest gen de fotografie este, de altfel, și cel mai răspândit la nivel global și este folosit în special de retaileri (distribuitori) atât pentru shop-urile online, cât și pentru cataloagele de prezentare. Acest background este fără excepție aplicat din editare, regulă impusă atât pentru a nu exista discrepanțe între nuanțele de alb dintre fotografii, cât și pentru a ocupa cât mai puțin spațiu pe server, oferindu-i clientului o interacțiune rapidă cu fotografia și o experiență unitară în magazin. Avantajul este incomensurabil și din punct de vedere estetic, dând produsului acea tentă de floating, de plutire în spațiu și captând astfel atenția privitorului.

 

 

 

Din păcate însă, cam aici se opresc expertiza și creativitatea fotografilor români. Asta deși fotografia de produs nu este doar afacere, ci și artă. E musai să vorbească cu tine, să te atragă. Prin imaginile postate, site-urile creează relații, legături cu ai lor clienți, de care au nevoie să revină iar și iar. Astfel, ele trebuie să spună o poveste fără sfârșit, care să îi facă pe cumpărători să se întoarcă pentru următorul episod – adică următorul produs. 

Altfel spus, de la un simplu frame-click-edit, fotografia de produs a devenit în doar câțiva ani nu doar o adevărată artă, ci o meserie în sine, o cultură care cere studiu și dezvoltare constante.

Și că tot veni vorba de Amazon – liderul mondial în materie de vânzări online – ne mândrim a fi unul dintre puținele studiouri din România care oferă fotografie profesională ce îndeplinește toate standardele de calitate impuse de această platformă.

 

Reușim să facem asta și cu ajutorul unui consultant specializat în Amazon, a cărui principală misiune este să analizeze, să documenteze tipologii de produse și categorii, să conceapă strategii și campanii de marketing individuale pentru fiecare produs ce urmează să ajungă în marketplace. Iar acest lucru se face cu o frecvență de 2, maxim 3 luni. Consultantul știe ce este în trend într-o anumită perioadă, ce și cum se vinde mai bine și, mai ales, de ce. Iar în baza acestor informații creează campanii de targetare pentru un public bine definit, speficic fiecărui tip de produs, pentru a crește rata de conversie a vizitatorilor în clienți.

Foarte mult la acest aspect contribuie și compoziția grafică a fotografiilor.

 

Pentru a câștiga timp, eficiență și viteză, detaliile produselor sunt încorporate direct în fotografii (și nu menționate separat, la finalul paginii web). Creăm astfel o serie de bullet points, care scot în evidență anumite caracteristici ale produsului ce îl diferențiază de concurență, îl fac mai atractiv, mai vandabil. Compozitul grafic se realizează, de obicei, din mai multe imagini suprapuse, un text reprezentativ și/ sau diferite badge-uri, în funcție de tipologia produsului.

 

Un alt gen de fotografie care crește considerabil vânzările unui produs este și cea de tip lifestyle. Produsul este fotografiat în mediul lui natural și, cel mai important - se aduce în prim-plan factorul uman. De exemplu, un storcător de fructe este amplasat într-o bucătărie, eventual cu familia fericită adunată în jurul lui, în timp ce savurează un pahar de suc. Astfel se scot mai bine în evidență calitățile și dimensiunile aparatului, posibile locuri în care poate fi amplasat, dar și anumite caracteristici care îi pot crește valoarea – de exemplu este atât de mic de își găsește loc chiar și în dulapul de cafea.

Deși cea mai eficientă din punct de vedere vânzări (întrucât atinge cel mai bine zona emoțională), fotografia de tip lifestyle este și cel mai puțin realizată. Și asta pentru că implică resurse uriașe financiare și temporale. Astfel, pentru a optimiza și dezvolta acest gen de imagine, noi le oferim clienților noștri opțiunea de a folosi ca bază imagini de stock, în care inserăm produsul ce trebuie promovat. Costurile de producție se reduc astfel la mai mult de jumătate economisind bani cu închirierea locației, a actorilor, realizarea decorului etc.

 

 

Toate tipurile de fotografie pe care le realizăm pot fi optimizate ca și content (organic ori sponsorizat) pentru platformele sociale.

Suntem creatori. Suntem pasionali. Suntem îndrăgostiți de artă, pe care o ridicăm la noi și noi nivele de digitalizare și comunicare. Dar în același timp suntem tehnici și aplicați. Ne place să experimentăm până la perfecțiune, să îmbinăm texte originale cu imagini inedite. Facem mai mult decât marketing. Facem mai mult decât publicitate. Creăm vizibilitate.

Așa că hai să bem o cafea și să ne cunoaștem mai bine! Ne spui despre afacerea ta, despre targetele tale, iar noi îți spunem cum te putem ajuta să le atingi.

Disclaimer
Toate producțiile foto, video și grafice, precum și textele de prezentare încărcate pe acest site sunt create de echipa vizibil.eu pentru uz intern sau clienții din portofoliul nostru și sunt protejate de drepturi de autor. Copierea, reproducerea sau distribuirea lor fără acordul nostru intră sub incidența legii.

Urmărește-ne pe rețelele sociale
Facebook | Instagram | Youtube

Copyright © 2019 - 2022 vizibil.eu. Toate drepturile rezervate.
Powered by AlienCart.com